Lekkasjer av brukerdata har historisk sett vært et problem med Apples iOS-produkter. iPhone (og noen Mac-enheter) kan potensielt lekke IP-adressen din selv om du bruker et VPN, men bare hvis du er koblet til et ondsinnet Wi-Fi-tilgangspunkt (dvs. kontrollert av en angriper).

VPN-bransjen har forsøkt å samarbeide med Apple for å oppfordre til forbedringer for å forbedre brukernes personvern. I mellomtiden er ExpressVPN forpliktet til å gi den beste beskyttelsen til våre brukere.

For å forhindre IP-lekkasjer kan du aktivere funksjonen for nettverksbeskyttelse i ExpressVPN-appen for iOS. Nettverksbeskyttelse er ment å blokkere all internettrafikk når VPN-tilkoblingen din blir avbrutt, og sikrer din sikkerhet og personvern på nettet. Funksjonen forhindrer også lekkasjene beskrevet ovenfor.

Når den er aktivert, kan nettverksbeskyttelse påvirke din tilgang til å bruke visse Apple-funksjoner, for eksempel Delt internett eller CarPlay. Disse problemene kan løses ved å deaktivere nettverksbeskyttelse.

Aktiver nettverksbeskyttelse ved å følge disse stegene:

1. I ExpressVPN-appen for iOS, trykk på Valg.
    2. Trykk Settings > Nettverksbeskyttelse.
    3. Slå på Blokker internett når VPN-tilkoblingen blir brutt.
    4. Kontroller at Gi tilgang til enheter på lokalt nettverk er deaktivert.