Get ExpressVPN on Windows.
Behöver du ett VPN till Windows?
Skaffa ExpressVPN nu
Refer a friend to use ExpressVPN.
Älskar du ExpressVPN? Vill du ha en månad gratis?
Bjud in en vän nu

Den här guiden visar dig hur du delar din VPN-anslutning från Windows 8 eller Windows 10. Det gör det möjligt för dina andra enheter att använda VPN-anslutningen som delas från din Windows-enhet.

Innan du börjar behöver du installera ExpressVPN:s app på din Windows-enhet. Anslut inte till appen medan du ställer in den virtuella routern eller mobila hotspots.

Gå till…

Windows 8: Konfigurera din virtuella router
Windows 10: Konfigurera din mobila hotspot
Anslut till ExpressVPN:s app
Anslut enheter till VPN-anslutningen
Inaktivera VPN-anslutningen

Windows 8: Konfigurera din virtuella router

1. Verifiera att din Windows-enhet kan skapa en virtuell router

För att dela en VPN-anslutning från din Windows-enhet behöver du verifiera att din enhet kan skapa en virtuell router.

På din Windows-enhet trycker du på Windows Start-knapp. + S för att öppna sökfältet.

Skriv cmd. Högerklicka på Kommandotolken och klicka på Kör som administratör.

Klicka på Kör som administratör.

I Kommandotolken skriver du följande kommando:

netsh wlan show drivers

Skriv kommandot i Kommandotolken.

Om det står ”Hosted network supported: Yes” innebär det att din enhet kan skapa en virtuell router.

En kommandotolk som visar "Yes" för "Hosted network supported".

Om du inte ser det här meddelandet kan du behöva uppdatera dina drivrutiner för nätverkskortet.

2. Skapa din virtuella router

I Kommandotolken skriver du följande kommando:

netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=NETWORKNAME key=PASSWORD

• För NETWORKNAME: Ange ett namn för VPN-anslutningen du ska dela.
  • För PASSWORD: Ange ett lösenord som enheter kan ansluta till VPN-anslutningen med.

Tryck på Enter.

Ge din virtuella router ett namn i kommandotolken.

Du kommer då att se det här meddelandet:

The hosted network mode has been set to allow.
The SSID of the hosted network has been successfully changed.
The user key passphrase of the hosted network has been successfully changed.

Värdnätverket har ställts in på tillåt.

Du har nu skapat en virtuell router.

3. Starta din virtuella router

Viktigt: Anslut inte till ExpressVPN-appen.

I Kommandotolken anger du följande:

netsh wlan start hostednetwork

Starta din virtuella router.

Du kommer att se ett meddelande som lyder ”The hosted network started.”

Ditt värdnätverk har startats.

Om du ser ett meddelande som säger att värdnätverket inte kunde startas behöver du uppdatera nätverkskortets drivrutiner.

4. Aktivera din virtuella router

På din Windows-enhet trycker du på Windows Start-knapp. + R för att öppna fönstret Kör.

Skriv ncpa.cpl och klicka på OK.

Klicka på "OK."

I fönstret Nätverksanslutningar kommer du att se ett nytt nätverk som heter Anslutning till lokalt nätverk*. Det är den virtuella routern som du skapade tidigare.

Notera namnet på anslutningen.

Hitta ett nätverk med beskrivningen ExpressVPN Tap Adapter. Högerklicka på det och välj Egenskaper.

Välj "Egenskaper."

Klicka på fliken Delning. Bocka i rutan för Tillåt att andra nätverksanvändare ansluter genom internetanslutningen på den här datorn.

Under Hemnätverksanslutning, välj namnet på din virtuella router (Anslutning till lokalt nätverk*) som du skapade tidigare. Klicka på OK.

Klicka på "OK."

Gå vidare och anslut till ExpressVPN-appen.