En proxyserver är en mellanhand mellan din dator och internet, och den används oftast för att dölja din riktiga position och ge dig tillgång till webbplatser som annars är blockerade. Alla proxies erbjuder dock inte samma integritetsskydd som ett VPN. När du använder ExpressVPN behöver du inte ha ytterligare en proxy.

Om du har problem med att ansluta till internet kan det bero på att du använder en proxyserver.

Obs!: Stegen här nedan kommer inte hjälpa dig få tillgång till streamingtjänster online. Om du inte kan komma åt en specifik tjänst för att ett VPN eller proxy upptäcks kan du kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Om du behöver instruktioner för hur du inaktiverar din proxy i Chrome hänvisar vi till det avsnitt som gäller för din dator.

Jag använder…

Windows
Mac

Inaktivera proxy för Chrome på Windows

1. Klicka på Chrome-menyn i webbläsarens verktygsfält.
    Klicka på Google Chrome-menyn.
  2. Välj Inställningar.
    Klicka på "Inställningar."
  3. Klicka på Avancerat.
    Klicka på "Avancerat."
  4. I avsnittet System klickar du på Öppna datorns proxyinställningar (för Windows 7, Windows 8 eller 8.1 öppnas fönstret för internetinställningar).
    Klicka på "Öppna datorns proxyinställningar."
  5. Under Automatisk proxykonfiguration stänger du av Automatisk identifiering av inställningar.
    Stäng av "Automatisk identifiering av inställningar".
  6. Under Manuell proxykonfiguration stänger du av Använd en proxyserver.
    Stäng av "Använd en proxyserver".
  7. Klicka på Spara.

Behöver du hjälp Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Stäng av proxy för Chrome på Mac

1. Klicka på Chrome-menyn i webbläsarens verktygsfält. Därefter klickar du på Inställningar.
    Klicka på "Inställningar."
  2. Längst ner på skärmen klickar du på Avancerat.
    Klicka på "Avancerat."
  3. Under System klickar du på Öppna datorns proxyinställningar. Detta öppnar fönstret för Nätverksinställningar.
    Klicka på "Öppna datorns proxyinställningar."
  4. I fliken Proxy under Välj ett protokoll att konfigurera avmarkerar du alla protokoll.
    Avmarkera varje protokoll.
  5. Klicka på OK. Nu kan du stänga inställningsfönstret.