Om onze apps en configuraties te gebruiken moet je je eerst aanmelden voor een ExpressVPN-account.

Deze handleiding toont u hoe u een VPN installeert op uw Synology met behulp van OpenVPN. Voordat u ExpressVPN gaat installeren op uw Synology, moet u uw Synology instellen en IPv6 uitschakelen.

Mogelijk zijn niet alle ExpressVPN-locaties beschikbaar voor handmatig ingestelde verbindingen.

Important: Het handmatig instellen van OpenVPN biedt niet dezelfde veiligheids- en privacyvoordelen als de ExpressVPN-app. Als uw router geen ondersteuning biedt voor AES-NI (bv. de Asus RT-AC86U), kan het zijn dat u wat snelheidsproblemen ervaart als u het handmatig instellen van OpenVPN gebruikt. Als u zich bevindt in een land met veel internetcensuur raden wij u aan om de ExpressVPN-app te gebruiken voor een stabielere VPN-verbinding.
Belangrijk: Als u OpenVPN 2.6 gebruikt, kan het zijn dat u een waarschuwing krijgt met de tekst “–keysize is DEPRECATED” (sleutelgrootte is verouderd). Dit komt doordat ExpressVPN een optie voor sleutelgrootte heeft in het .ovpn bestand. Deze waarschuwing heeft geen effect op de functionaliteit van de VPN want OpenVPN 2.6 negeert de regel zonder verdere consequenties.

Als u deze waarschuwing wilt verwijderen, opent u het .ovpn bestand met een tekstverwerker en:

1. verwijdert u de regel die de sleutelgrootte bevat
    of
  2. zet u een # voor de sleutelgrootte (#keysize 256).

U kunt er ook voor kiezen de waarschuwing te negeren, dit heeft geen negatieve gevolgen.

Spring naar…

1. Uw ExpressVPN account inloginformatie zoeken
2. IPv6 uitschakelen op uw Synology
3. Een VPN profiel maken
4. Verbinden met een VPN serverlocatie
De verbinding met een VPN serverlocatie verbreken

1. Uw ExpressVPN account inloginformatie zoeken

Ga naar de ExpressVPN installatiepagina. Voer als dat gevraagd wordt uw ExpressVPN inloggegevens in en klik op Inloggen.

Enter your account credentials, then click "Sign In."

Voer de verificatiecode in die u in de e-mail hebt ontvangen.

OpenVPN is al voor u geselecteerd. Rechts ziet u dan uw gebruikersnaam, wachtwoord, en een lijst met OpenVPN configuratiebestanden.

Met OpenVPN al voor u geselecteerd ziet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en een lijst met OpenVPN configuratiebestanden.

Klik op de locatie(s) waarvoor u de .ovpn file(s) wilt downloaden.

Houd dit browservenster open. Later hebt u deze informatie nodig voor de installatie.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. IPv6 uitschakelen op uw Synology

Het uitschakelen van IPv6 helpt te voorkomen dat IPv6 verkeer buiten de VPN tunnel lekt.

Om IPv6 uit te schakelen gaat u naar Control Panel > Netwerk.

Ga naar “Control Panel” en selecteer “Netwerk.”

Klik op Netwerk Interface > LAN. Klik op Bewerken.

Klik op “LAN”, daarna op “Bewerken.”

Klik in het menu Bewerken op IPv6. Bij IPv6 instelling selecteert u Uit.

Voor IPv6 instellen selecteert u “Uit.”

Klik op OK. Start nu uw Synology opnieuw op.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

3. Een nieuw VPN profiel maken

Om een nieuw VPN profiel toe te voegen gaat u naar Control Panel > Netwerk > Netwerk Interface.

Klik op Aanmaken> VPN profiel maken.

Klik op “VPN profiel maken.”

In het scherm VPN Verbindingsmethode selecteert u OpenVPN (door importeren van .ovpn bestand), daarna klikt u op Volgende.

Selecteer “OpenVPN door importeren van .ovpn file.”

In het scherm Algemene instellingen voert u het volgende in:

• Profielnaam: voer een naam in die u helpt uw VPN verbinding te herkennen. Het is handig om de naam van de locatie te noemen (bv “ExpressVPN LA”).
  • Gebruikersnaam: voer de gebruikersnaam in die u hier gevonden had.
  • Wachtwoord: voer het ExpressVPN wachtwoord in dat u hier gevonden had.
  • Importeer .ovpn file: upload het OpenVPN configuratiebestand dat u hier gevonden had.
  • CA certificaat: laat dit open.

Klik op Volgende.

Specificeer de algemende instellingen voor uw OpenVPN verbinding.

Vink de vakjes aan voor Standaard gateway op remote netwerk gebruiken en Opnieuw verbinden als de VPN verbinding wegvalt.

Vink het vakje aan voor Andere netwerkapparaten toestaan… als u wilt dat andere apparaten op uw netwerk kunnen verbinden via de internetverbinding van de Synology internetverbinding.

Klik op Toepassen om door te gaan.

Klik op “Toepassen” om door te gaan met uw OpenVPN installatie.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

4. Verbinden met een VPN serverlocatie

U kunt nu uw nieuwe VPN profiel zien staan in het Netwerk Interface venster. Selecteer het VPN profiel dat u gemaakt hebt en klik dan op Verbinden.

Klik op “Verbinden.”

Als de VPN verbonden is, ziet u onder uw profielnaam het woord “Verbonden”.

Als uw ExpressVPN verbonden is, ziet u het woord “Verbonden.”

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De verbinding met de VPN serverlocatie verbreken

Om de verbinding met de VPN server te verbreken gaat u naar Control Panel > Netwerk > Netwerk Interface. Klik op het VPN profiel en daarna op Verbinding verbreken.

Klik op “Verbinding verbreken.”

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven