Deze handleiding toont u hoe u DNS over HTTPS in uw browser kunt uitschakelen.

Waarom zou u DNS over HTTPS uitschakelen?

Wanneer u verbonden bent met ExpressVPN, gebruikt uw apparaat ExpressVPN’s DNS-servers om DNS-aanvragen uit te voeren. Sommige webbrowsers hebben echter een functie ingeschakeld die DNS over HTTPS (DoH) heet. Deze functie laat de DNS-aanvragen toe om ExpressVPN’s DNS-servers te omzeilen en buiten de VPN-tunnel te draaien, wat DNS-lekken veroorzaakt.

DNS over HTTPS is standaard ingeschakeld in sommige browsers. Om ervoor te zorgen dat uw apparaat ExpressVPN’s DNS-servers gebruikt, schakelt u DNS over HTTPS in uw browser uit.

Let op: De DNS over HTTPS-functie is niet beschikbaar op Safari en de mobiele versie van bepaalde browsers.

Spring naar…

Google Chrome
Mozilla Firefox
Microsoft Edge
Opera

Google Chrome

Let op: De functie DNS over HTTPS is niet beschikbaar voor Chrome op iOS.

Windows, Mac en Linux

1. Open uw browser en voer chrome://settings/security in.
  2. Onder Geavanceerd, schakelt u Veilige DNS gebruiken uit.
    Toggle “Use secure DNS” off.

Android

1. Open Google Chrome. Tik opVertical ellipsis..
  2. Tik op Instellingen > Privacy en beveiliging.
    Tap “Privacy and security.”
  3. Tik op Veilige DNS gebruiken.
    Tap “Use secure DNS.”
  4. Schakel Veilige DNS gebruiken uit.Toggle “Use secure DNS” off.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Mozilla Firefox

Let op: De functie DNS over HTTPS is niet beschikbaar voor Firefox op Android en iOS.

Windows, Mac en Linux

1. Open je browser en klik in de rechterbovenhoek.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Privacy & beveiliging.
  4. Scroll naar beneden naar de sectie DNS over HTTPS en selecteer Uit.
    Click "OK."

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Microsoft Edge

Let op: De functie DNS over HTTPS is niet beschikbaar voor Edge op iOS en Android.

Windows, Mac en Linux

1. Open uw browser en voer edge://settings/privacy in.
  2. Onder Beveiliging, schakelt u Veilige DNS gebruiken om aan te geven hoe het netwerkadres voor websites moet worden opgezocht uit.
    Toggle “Use secure DNS to specify how to lookup the network address for websites” off.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Opera

Let op: De DNS over HTTPS-functie is niet beschikbaar voor Opera op Android en iOS.

Windows, Mac en Linux

1. Open uw browser en voer opera://settings/privacy in.
  2. Klik op Geavanceerd.
  3. Onder Systeem zorgt u ervoor dat Gebruik DNS-over-HTTPS in plaats van de DNS-instellingen van het systeem is uitgeschakeld.
    Make sure “Use DNS-over-HTTPS instead of the system’s DNS settings” is off.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.