Tee ensin ExpressVPN-tilaus käyttääksesi sovelluksiamme ja asetuksiamme.

Tässä oppaassa kerrotaan, miten asennat ExpressVPN-sovelluksen Linuxille.

ExpressVPN on yhteensopiva näiden Linux-käyttöjärjestelmien kanssa:

• Ubuntu: 20.04 ja uudemmat
  • Debian: 10 ja uudemmat
  • Fedora: 37 ja uudemmat
  • Arch: viimeisin rolling release -versio
  • Raspberry Pi (armhf): Pi OS 10 ja uudemmat
  • Mint: Linux Mint 20 ja uudemmat
Tärkeää: ExpressVPN ei virallisesti tue mitään jakelupakettia, jota ei ole edellä mainittu. Jos käyttämäsi jakelupaketti kuuluu johonkin edellä mainituista käyttöjärjestelmistä, voit yhä asentaa ja käyttää ExpressVPN:ää sen kanssa seuraamalla tätä opasta. ExpressVPN ei kuitenkaan pysty ratkomaan tällaisissa jakelupaketeissa esiintyviä ongelmia.

Jos haluat käyttää ExpressVPN:n Linux-sovellusta graafisen käyttöliittymän (GUI) kautta, voit tehdä niin ExpressVPN:n selainlaajennuksella, joka on saatavilla Chromelle ja Firefoxille. Asenna selainlaajennus sen jälkeen, kun olet ottanut sovelluksen käyttöön.

Haluatko suorittaa asennuksen manuaalisesti? Lue ohjeet manuaaliseen käyttöönottoon OpenVPN:llä (komentorivin kautta) ja OpenVPN:llä (Ubuntu Network Managerin kautta).

Haluatko seurata ohjeita videomuodossa? Katso alla oleva video tai avaa se YouTubessa.

Siirry osioon…

Asennusohjelman lataaminen
Sovelluksen asentaminen ja aktivointi
Yhdistäminen VPN-palvelinsijaintiin
Yhteyden katkaiseminen VPN-palvelinsijaintiin
Yhdistäminen toiseen VPN-palvelinsijaintiin
VPN-protokollan vaihtaminen
Mainosten, seurainten ja haitallisten sivustojen estäminen
Sovelluksen komentojen tarkastelu
Automaattisen täydennyksen käyttäminen
Automaattisen yhdistämisen käyttäminen
ExpressVPN:n selainlaajennuksen käyttäminen
Sovelluksen poistaminen
Yhteysongelmien vianmääritys

Asennusohjelman lataaminen

Siirry ExpressVPN:n asennussivulle. Syötä pyydettäessä kirjautumistietosi ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Syötä kirjautumistietosi ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Syötä vahvistuskoodi, joka lähetettiin sähköpostiisi.

Valitse oikealta käyttämäsi Linux-käyttöjärjestelmä.

Valitse Linux-käyttöjärjestelmäsi.

Huomaa: Debianin ja Mintin käyttäjien tulee valita Ubuntu. Voit selvittää, mikä Ubuntu- tai Fedora-käyttöjärjestelmä sinulla on. Siirry komentoriviin ja syötä:

uname -m

tai

arch

Jos näet luvun 64 (esim. “x86_64“), käytössäsi on 64-bittinen Linux-jakelupaketti. Valitse tässä tapauksessa 64-bittinen asennusohjelma.

Klikkaa Lataa.

Klikkaa Lataa.

Valitse Tallenna tiedosto. Klikkaa OK.

Pidä tämä selainikkuna auki. Tarvitset aktivointikoodia myöhemmin asennuksen aikana.

Tarvitset aktivointikoodia myöhemmin asennuksen aikana.

Valinnaista: Lue lisää PGP-avaimen lataamisesta ja varmistamisesta.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

Sovelluksen asentaminen ja aktivointi

Sovelluksen asennus

Huomaa: Jos et voi asentaa sovellusta suoraan graafisessa käyttöliittymässä, voit asentaa sen komentorivin kautta.

Siirry Lataukset-kansioon. Etsi ja klikkaa hiiren oikealla painikkeella aiemmin lataamaasi asennustiedostoa. Klikkaa Avaa sovelluksessa > Ohjelmiston asennus > Valitse.

Klikkaa Asenna.

Klikkaa Asenna ladataksesi ExpressVPN:n asennustiedoston.

Syötä salasanasi ja klikkaa Todenna.

Syötä salasanasi ja klikkaa Todenna.

Asennus alkaa välittömästi.

Kun asennus on valmis, siirry komentoriviin.

Syötä seuraava komento komentoriviin:

expressvpn

Syötä komento expressvpn.

Sovelluksen asennus komentorivillä

Syötä seuraava komento komentoriviin:

cd ~/Downloads/

Syötä komento downloads.

Syötä yksi seuraavista komennoista riippuen jakelupaketistasi:

Ubuntu, Debian tai Mint:

sudo dpkg -i [installer filename]

Syötä komento asentaaksesi ExpressVPN:n asennustiedoston.

Fedora:

sudo dnf install [installer filename]

Arch:

sudo pacman -U [installer filename]

Syötä tilisi salasana asentaaksesi tiedoston.

Archissa sinun tulee syöttää komento y jatkaaksesi asennusta.

Sovelluksen aktivointi

Avaa uusi komentorivi. Syötä seuraava komento:

expressvpn activate

Syötä komento “expressvpn activate.”

Syötä komentoriviin aiemmin löytämäsi aktivointikoodi. Huomioi, ettei koodi näy ruudulla. Paina Enter.

Voit auttaa kehittämään ExpressVPN:ää jakamalla yksilöimättömiä diagnostiikkatietoja. Syötä Y hyväksyäksesi tai n kieltäytyäksesi.

Valitse y tai n.

Jos haluat myöhemmin lopettaa diagnostiikkatietojen lähettämisen ExpressVPN:lle, syötä seuraava komento:

expressvpn preferences set send_diagnostics false

Syötä komento lopettaaksesi diagnostiikkatietojen lähettämisen.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

Yhdistäminen VPN-palvelinsijaintiin

Syötä komentoriviin seuraava komento:

expressvpn connect

Syötä komento “expressvpn connect.”

Jos yhdistät ensimmäistä kertaa, ExpressVPN käyttää Älykäs sijainti -ominaisuutta valitakseen palvelinsijainnin, joka on esimerkiksi nopeuden ja etäisyyden kannalta sinulle sopivin.

Jos olet yhdistänyt jo aiemmin, ExpressVPN yhdistää viimeksi käyttämääsi palvelinsijaintiin.

Kun VPN on päällä, näet vihreänä tekstin “Yhdistetty sijaintiin“.

Näet vihreänä viestin Yhdistetty sijaintiin.

Näet oletuksena ilmoituksen, joka kertoo sinun olevan yhteydessä ExpressVPN:ään.

Olet yhteydessä ExpressVPN:ään.

Huomaa: Yhdellä ExpressVPN-tilauksella voit käyttää VPN:ää samanaikaisesti 8 eri laitteella alustasta riippumatta. Jos yrität yhdistää useampaan kuin 8 laitteeseen samanaikaisesti, näet seuraavan viestin:

Olet ylittänyt ExpressVPN-tilauksesi laiterajan.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

Yhteyden katkaiseminen VPN-palvelinsijaintiin

Kun haluat katkaista yhteyden palvelinsijaintiin, syötä seuraava komento:

expressvpn disconnect

ExpressVPN katkaisee yhteyden palvelimeen, johon se on yhdistettynä.

Syötä komento “expressvpn disconnect.”

Näet oletuksena ilmoituksen, joka kertoo yhteytesi ExpressVPN:ään katkenneen.

Olet katkaissut yhteyden ExpressVPN:ään.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

Yhdistäminen toiseen VPN-palvelinsijaintiin

Kun haluat nähdä listan suositelluista palvelinsijainneista, syötä seuraava komento komentoriviin:

expressvpn list

ExpressVPN:n Älykäs sijainti suosittelee sinulle sopivinta sijaintia, joka on listassa ensimmäisenä.

Kun haluat nähdä listan kaikista palvelinsijainneista, syötä seuraava komento:

expressvpn list all

Yhdistäminen tiettyyn VPN-palvelinsijaintiin

Kun haluat yhdistää tiettyyn palvelinsijaintiin, syötä seuraava komento:

expressvpn connect [SIJAINTI]

tai

expressvpn connect [ALIAS]

Esimerkiksi sijaintiin “USA – New York“ yhdistäminen tapahtuu seuraavalla komennolla:

expressvpn connect "USA - New York"

tai

expressvpn connect usny

Syötä komento "expressvpn connect 'USA - New York'."

Yhdistäminen Älykkääseen sijaintiin

Kun haluat yhdistää Älykkääseen sijaintiin, syötä seuraava komento:

expressvpn connect smart

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

VPN-protokollan vaihtaminen

Tärkeää: Katkaise VPN-yhteys ennen kuin vaihdat protokollaa.

VPN-protokollat ovat menetelmiä, joita laitteesi käyttää muodostaakseen yhteyden VPN-palvelimeen. ExpressVPN suosittelee Automaattinen-valinnan käyttöä parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Se on päällä oletuksena ja valitsee automaattisesti verkollesi sopivimman protokollan.

Protokollan vaihtaminen voi joissakin tilanteissa auttaa paremman yhteysnopeuden saavuttamisessa.

Kun haluat vaihtaa protokollaksi Lightway – TCP:n, syötä seuraava komento:

expressvpn protocol lightway_tcp

Kun haluat vaihtaa protokollaksi Lightway – UDP:n, syötä seuraava komento:

expressvpn protocol lightway_udp

Kun haluat vaihtaa protokollaksi OpenVPN – TCP:n, syötä seuraava komento:

expressvpn protocol tcp

Kun haluat vaihtaa protokollaksi OpenVPN – UDP:n, syötä seuraava komento:

expressvpn protocol udp

Syötä komento “expressvpn protocol udp.”

Kun haluat käyttää Automaattinen-valintaa, syötä seuraava komento:

expressvpn protocol auto

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

Mainosten, seurainten ja haitallisten sivustojen estäminen

Tee kokemuksestasi verkossa omanlaisesi ja päätä itse, mitä yritykset saavat tai eivät saa tietää sinusta. Voit estää mainoksia, seuraimia, haitallisia sivustoja ja aikuissisältöä suoraan ExpressVPN-sovelluksessa.

Useat verkkosivustot ja sovellukset tallentavat ja jakavat verkkoliikenteesi tietoja kolmansille osapuolille, mukaan lukien seuraimille, huijareille ja haittaohjelmille. Kerättyjä tietoja käytetään tarjoamaan sinulle kohdennettuja mainoksia sekä sisältöä, ja tämä tapahtuu yleensä sinun tietämättäsi ja ilman suostumustasi.

Nämä lisäsuojatoiminnot estävät kaikkia sovelluksia ja verkkosivustoja viestimästä sellaisten kolmansien osapuolien kanssa, jotka kuuluvat avoimen lähdekoodin estolistallemme.

Lisäsuojatoiminnot ovat oletuksena pois päältä. Näin otat kaikki lisäsuojatoiminnot samanaikaisesti käyttöön:

1. Avaa komentorivi.
  2. Varmista, että olet yhdistettynä VPN:ään käyttäen Automaattinen– tai Lightwayprotokollaa.
  3. Ota kaikki lisäsuojaustoiminnot käyttöön komennolla:
    expressvpn preferences set block_all true
    Ota kaikki lisäsuojaustoiminnot pois käytöstä komennolla:
    expressvpn preferences set block_all off
  4. Paina Enter.

Voit myös ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä jokaisen lisäsuojaustoiminnon erikseen:

Seurainten esto

1. Avaa komentorivi.
  2. Varmista, että olet yhdistettynä VPN:ään käyttäen Automaattinen– tai Lightwayprotokollaa
  3. Estä seuraimet komennolla:
    expressvpn preferences set block_trackers true
    Poista esto komennolla:
    expressvpn preferences set block_trackers off
  4. Paina Enter.

Haitallisten sivustojen esto

1. Avaa komentorivi.
  2. Varmista, että olet yhdistettynä VPN:ään käyttäen Automaattinen– tai Lightwayprotokollaa
  3. Estä haitalliset sivustot komennolla:
    expressvpn preferences set block_malicious true
    Poista esto komennolla:
    expressvpn preferences set block_malicious off
  4. Paina Enter.

Mainosten esto

1. Avaa komentorivi.
  2. Varmista, että olet yhdistettynä VPN:ään käyttäen Automaattinen– tai Lightwayprotokollaa
  3. Estä mainokset komennolla:
    expressvpn preferences set block_ads true
    Poista esto komennolla:
    expressvpn preferences set block_ads off
  4. Paina Enter.

Aikuissisällön esto

1. Avaa komentorivi.
  2. Varmista, että olet yhdistettynä VPN:ään käyttäen Automaattinen– tai Lightwayprotokollaa
  3. Estä aikuissisältö komennolla:
    expressvpn preferences set block_adult true
    Poista esto komennolla:
    expressvpn preferences set block_adult off
  4. Paina Enter.

Lue lisää ExpressVPN:n lisäsuojatoiminnoista.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun

Sovelluksen komentojen tarkastelu

Kun haluat nähdä listan kaikista sovelluksen toiminnoista, syötä seuraava komento:

man expressvpn

Syötä komento "man expressvpn."

Näet listan kaikista eri komennoista.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

Automaattisen täydennyksen käyttäminen

Kun olet kirjoittanut komennon, paina Tab-näppäintä kahdesti nähdäksesi listan kaikista mahdollisista vaihtoehdoista.

Voit esimerkiksi kirjoittaa

expressvpn protocol

ja painaa Tab-näppäintä kahdesti, niin näet listan kaikista käytössä olevista protokollista.

Syötä komento "expressvpn protocol."

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

Automaattisen yhdistämisen käyttäminen

Seuraavalla komennolla voit asettaa ExpressVPN-sovelluksen yhdistämään käynnistyksen yhteydessä automaattisesti viimeksi käyttämääsi palvelinsijaintiin:

expressvpn autoconnect true

Syötä komento “expressvpn autoconnect true.”

Näet viestin, jossa lukee “Automaattinen yhdistäminen on käytössä“.

Jos yhdistät ensimmäistä kertaa, ExpressVPN käyttää Älykästä sijaintia.

Jos haluat poistaa Automaattisen yhdistämisen käytöstä, syötä seuraava komento:

expressvpn autoconnect false

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

ExpressVPN:n selainlaajennuksen käyttäminen

Tärkeää: Jos asensit selaimesi Ubuntun sovellusvalikoiman kautta, hanki selainlaajennus näiden vaiheiden avulla.

Jos haluat mieluummin käyttää ExpressVPN:n Linux-sovellusta graafisen käyttöliittymän (GUI) kautta, voit tehdä niin ExpressVPN:n Chromen tai Firefoxin selainlaajennuksella.

Huomaa: Jotta voit käyttää selainlaajennusta, sinun tulee ladata ja aktivoida ExpressVPN:n Linux-sovellus (2.0 tai sitä uudempi versio).

Voit hankkia ExpressVPN:n selainlaajennuksen syöttämällä jonkin seuraavista komennoista:

expressvpn install-firefox-extension

expressvpn install-chrome-extension

Syötä komento “expressvpn install-firefox-extension.”

Aukeaa sivu, josta voit ladata ExpressVPN:n selainlaajennuksen. Klikkaa Hanki laajennus.

Klikkaa ExpressVPN alustalle Chrome -otsakkeen alta Hanki laajennus.

Lue lisää ExpressVPN:n selainlaajennuksesta.

Käyttäjille, jotka ovat asentaneet selaimensa Ubuntun sovellusvalikoiman kautta

Jos olet asentanut selaimesi Ubuntun sovellusvalikoiman kautta, saatat kohdata ongelman, jossa ExpressVPN:n selainlaajennus ei toimi yhdessä ExpressVPN:n Linux-sovelluksen kanssa. Seuraa näitä ohjeita ratkaistaksesi ongelman:

1. Tallenna selaimesi asetukset sekä kirjanmerkkisi.
  2. Siirry Ubuntun sovellusvalikoimaan ja poista selaimesi asennus.
  3. Avaa komentorivi.
  4. Syötä komento $ sudo apt update
  5. Selaimestasi riippuen syötä komento $ sudo apt install chromium-browser tai $ sudo apt install firefox
  6. Avaa selaimesi syöttämällä $ chromium-browser tai $ firefox
  7. Hanki ExpressVPN:n selainlaajennus syöttämällä expressvpn install-firefox-extension tai expressvpn install-chrome-extension

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

Sovelluksen poistaminen

Jos haluat poistaa ExpressVPN-sovelluksen, syötä seuraava komento:

Ubuntu, Debian tai Mint:

sudo dpkg -r expressvpn

Fedora:

sudo dnf remove expressvpn

Syötä komento poistaaksesi ExpressVPN:n.

Arch:

pacman -R expressvpn

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

Tee yhteyden vianmääritys

Jos sinulla on ongelmia sovelluksen kanssa, suorita vianmääritys seuraavilla vaiheilla:

1. Lataa ExpressVPN:n Linux-sovelluksen viimeisin versio.
  2. Yhdistä toiseen VPN-palvelinsijaintiin.
  3. Vaihda käyttämääsi VPN-protokollaa.
  4. Käynnistä tietokoneesi ja ExpressVPN:n Linux-sovellus uudelleen.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös